1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. Olie
1½ spsk. Karry
½ ds. Flåede tomater
½ ds. Ferskner + væde
125 g. rejer
½ oksebouillon
Ca. ¼ fløde.
Hvidløg, løg og karry svitses i olien.
Flåede tomater og ferskner skæres i små stykker.
Øvrige ingredienser tilsættes og varmes igennem.
Klar til servering umiddelbart efter.
Boller
20 g gær
4 ss. mælk
40 g smør
20 g sukker
¼ ts. salt
1 æg
200 g mel (3½dl)
Mælk, smør, sukker og salt smeltes, afkøles til ’lillefinger’ temperatur
Gær opløses heri
Æg og mel tilsættes, og det hele æltes godt
Lad dejen hæve ca. 10 min.
Formes til boller.
Brænder på lavt blus
Bollerne bages på panden. Ovenpå ligges der en omvendt pande, hvorpå håndtaget sidder under bagningen. For at lave ventilation.
Bages ca. 12 minutter måske lidt mere.
Vendes ved 3. + 6. + 9. minut
HUSK! Håndtaget bliver varmt.
Panden kan erstattes med den store gryde, hvis man ikke har en ekstra pande – så er der bare plads til en mindre portion og sværere at styre varmen, som let bliver for høj.
Paprika kalkun
Ca. 165 g. kalkun
Olie
Salt
Peber
Paprika
Bland olie, salt, peber og paprika.
Vend kalkunen i blandingen og steg den i en gryde
i margarine/olie til det er mørt.
Bananer i bacon
Smager super godt
Pr. person.
½ banan
1 sk. Bacon
Skræld bananen, og svøb 1 skive bacon om den halve banan.
Bacon kan fæstnes med tandstikker.
Bacon/paprika sovs
Hurtig og nem sovs.
1 løg
4 sk. Bacon
½ bouillon terning
3 tsk paprika
¼ fløde
Pil løget og skær det i tern. Klip bacon i strimler. Svits bacon, derefter løget på den måde rækker fedtstoffet.
Tilsæt vand, bouillonterning og fløde.
En kop ægte varm chokolade
25 g god mørk chokolade med 70% kakaoindhold
1 - 2 tsk rørsukker
2 dl sødmælk ( eller anden mælk )
Hak chokoladen fint. Varm mælken, tilsæt chokolade og sukker, pisk godt.
Laves på lav blus.
Server i kopper eller glas, evt. med flødeskum.(på dåse)
Grillet ananas
1 ananas
100-120 g smør
100 g sukker
1 bk. hindbær
1 tsk sukker
Befri ananassen for skrællen. Skær den i både og fjern stokken, da den kan være noget hård. Smelt smør i et ildfast fad og kom ananassen i smørret , og lad den tage farve. Tilsæt sukkeret og lad det karamelisere
Hindbær tilsættes lidt sukker,laves til en kompot. Server evt. med is.(se trangia opskrifter 1)
Honningknas med pinjekerner
Personer: 4
180 g pinjekerner (ca. 3 dl) – Kan erstattes af fx mandler (=Billigere)
1½ dl flydende honning
1 tsk salt
Rør alle ingredienserne sammen i en tykbundet kasserolle over mellemvarme i ca. 5-7
minutter eller til nødderne er gyldne og honningen er så mørk som karamel.
Hæld blandingen i et jævnt lag på et stykke bagepapir og lad den køle helt af.
Bræk det istykker og spis det som slik eller brug det som drys på dessertis.
Opbevares bedst i en lufttæt beholder og holder sig frisk i ca. 7 dage.
Bemærkninger:
Smager vel endnu bedre med mandler, valnødder, hasselnødder eller......?
Pærer med Chokoladesovs
Personer: 2
2 store pærer
Lidt vaniljesukker
1 plader mørk chokolade
Sukker
Nescafé
1/4 l piskefløde
Pærerne skrælles, halveres og udkernes. De dækkes med vand og koges med vaniljesukker og
lidt sukker, til de er møre.
Chokoladen smeltes. Der tilsættes en halv kop sukker og et par teskefulde frysetørret
kaffe.
Piskefløden røres i, og saucen er klar.
Is fra trangia opskrifter 1 kan nydes sammen med denne ret.
Stegt brød
Personer: 4
4 skriver tørt toastbrød eller alm brod
2 æg
4 spsk. Mælk
Salt
Smør
Ketchup
Skær evt. brødet ud i sjove faconer til børnene. Pisk hele æg med mælk og salt.
Vend brødet i æggemassen og steg det i smør på panden.
Spis det med ketchup til.
Chokolade fondue
Personer: 4
250 g mørk chokolade
Frugter, marcipan og andet fyld efter kokkens fantasi
Jordbær
Vindruer
bananer
andet frugt
Mars mellows.
Chokoladen smeltes i den lille gryde, som står i vandbad i den store gryde.
3 kommentarer:
Hej Axel,
super med en masse opskrifter.
Dem vil jeg udnytte på det groveste når kajak-camping livet får revet sig fri af vinterens favngreb.
Du bruger bare løs....velbekomme
Mvh Axel.
Ps. kan stærkt anbefale Ziplock omeletter.
Jeg fandt opskriften på brødene i pose (opskrifter, 1) gennem google, og har da helt klart tænkt mig at afprøve det på min 2-ugers tur i Sverige her senere på måneden.
En hurtig gennemlæsning af dine andre tips gav dog ikke rigtigt noget brugtbart - bevares, de ser rigtigt lækre ud nogen af dem, men langt de fleste kræver letfordærvelige madvarer (hvem tager rejer og kylling med videre med på en længere tur?)
Send en kommentar