fredag den 8. april 2011

De første indtryk af teltet..

Så kom teltet endelig hjem Coleman Phad X3 (3 pers), førstehånds indtrykket er godt,der er masser af fine gennemtænkte detaljer og matrialet er godt. 
Finishen er fin alle steder og alt i alt er det jo ganske lovende.
 Ventilationen er ganske gennemtænkt,justerbar fra helt lukket til lidt mere end det der ses på billedet.
 Man kan slå yderteltet op først,eller lade det hænge og slå det op sammen med yderteltet, ellers skal det bare klipses fast i bunden og hægtes op i fronten.
 Selve apsisen er ganske stor,her ses jeg siddende ved den lille åbning og tager et billede ind i teltet.
Sidde højden er fantastisk og med den faste bund er der ingen fare for regnvåde tær inden man smutter i teltet.Bunden kan lynes af meget hurtig,den er hæftet fast med 2 clips og en lynlås.
 Et kik ind i teltet,der er 3 åbninger, en i hver side og en lille åbning i fronten. Dørene i siderne kan sættes fast med et lille bånd, selve teltdøren kan pakkes ind i sin egen lomme.
I toppen er der udluftning plus der kan lynes 1/3 op i døren og i siderne er der ekstra ventilation som kan åbnes for. Bunden i apsisen kan lynes af,lynlåden kan ses på billedet.
 Teltet er fuldt lukket,men der er stådig luft omkring påsis,det giver en god ventilation i teltet.
Regner med at afstanden er mindre når den står ude på græsset og pløkerne holder teltet nede ved jorden.
 Teltstangen bliver puttet i sin egen ring og man kan justere resten af teltet på de små spænder,så man kan justere "spændstigheden" på overteltet og bunden i apsis.
 En smart detalje er at 2 fæstninger bliver holdt af en badun med en lille plast ring. Alle baduner  er med refleks og det samme er døråbningerne så de kan ses i mørke.
 Teltstængerne er farve kodet, dvs en rød og to sæt der er ens. Pløkkerne(hvilket der er mange af) er utrolig lette om det er alu eller titanium ved jeg ikke men jeg skal lige have købt 6-8 storm pløkker til løs jord/sand, for jeg tror de lige er små nok til sand..??
Pakkestørrelsen kan diskuteres,men det fylder lidt, og vægten er ca 500 gram over den max vægt jeg ville holde mig inden for på 3 kg,men teltet fik vi SÅ billigt at det ville være dumt at sige nej til det nu hvor de ikke kunne skaffe Cobra 3 som var ønsket..

Når jeg har prøvet teltet kommer jeg med flere oplysninger om teltet(gode som dårlige)

3 kommentarer:

Peter Kjeldsen sagde ...

Fandme en fin telt Aksel. Og biiiiiiiiiiillligt. :-)

Aksel Steen Christensen sagde ...

Ikk så ringe ...*G*

peter sagde ...

fedt telt :-P hvad var prisen ?