lørdag den 21. maj 2011

Ballast...??

Efter at have prøvet min Seabird både med og uden ballast,er jeg kommet frem til at den faktisk er bedst med lidt vægt i stævnen. Så jeg har besluttet mig til at smide 8-10 kg helt fremme i stævnen for at den ikke skal være så "levende"
Jeg har fået lavet et par poser(tak til søs) med lidt plastagtig bagside,lidt stærkt stof for at kunne holde til vægten af sandet.
Kender ikke vægten sådan lige PT på posen,men 8 kg er ikke helt ved siden af.?
Så næste gang jeg er på vandet skal det testes med vægt helt fremme i stævnen for at se om den bliver roliger på vandet..!
Om det bare mig der har lidt vandskelighedder ved at tilvænne mig SeaBird'en,eller kodiakken bare var mere død på vandet..??
Udover det er SeaBird,en bare fantastisk, spørger du mig er det en vinder på vandet når det gælder oppakning og stabilitet når den er pakket...

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, det er meget lærerigt at lege med vægtfordeling. Specielt når der også er vind, da det har en del at sige.

Men pas nu på at du ikke kandter kajakken og den dér pølse ruller ud til siden.. så er Seabirden ikke så stabil som du tror ;-)

/Thomas

Aksel Steen Christensen sagde ...

Thomas..du har ret,den "pølse" skal helst ligge fast og som en start ligger jeg den helt ud i stævnen og justere vægten lidt der.
Har en "pølse" mere som jeg kan flytte rundt på.

Mvh ASC

gnarlydog sagde ...

I have been paddling a SeaBird North Sea for a few years and is a favorite kayak of mine. Initially I thought it was very unstable but eventually I learned how to paddle it. It's my preferred kayak for surfing now!
I also have modified the stern (cut away the hull) and removed the rudder.
Details: http://gnarlydognews.blogspot.com/2010/04/shop-modifying-stern-of-sea-kayak.html

Aksel Steen Christensen sagde ...

Hey gnarleydog
I dont think the seabird'en is unstable, probably more "Light" in the bow which makes it a little "floating " in front, hoping for a sandbag handle the problem because it is incredibly good when it is loaded for a trip.
And thanks for your comment, and I've seen your modifications on your Seabird ... nice

Claus Weng Petersen sagde ...

Hej Aksel,
jeg har købt en brugt Seabird North Sea. Den er meget levende i forhold til mine begynder evner. Jeg har gået med nogle tanker omkring at putte ballast i forrummet a la det du beskriver. Hvordan har det virket ? og hvordan sikre du dig at den ikke flytter sig ved rul og kæntring ?