onsdag den 2. marts 2011

Venø færgeleje->Oddesund tap........... næsten..?

Tirsdag tog Peter og jeg er hurtig beslutning,hvis han kunne få fri ville han komme mellem klokken 9 & 10 ..Kl 9 fik jeg en sms om jeg var klar,selvfølgelig var jeg klar. Pakkede lige nogle småting og så var jeg 110% klar.
 Kajakkerne var smidt på stranden og pakket med tørt tøj,grejer til at lave frisk kaffe,nyopladet mobil,gps og kamera til at forevige turen. Planen var Venø og til Humlum havn eller Venø rundt, men det blev til Humlum der blev foretrukket,vi kunne ikke komme rundt om Venø pga is.
 GO GO GO...få min før afgang,og ja det var sq koldt at stå stille,neopren hætten kom på,handskerne og så gik det derud af...
 Vandet var næsten blikstille,vejrudsigten sagde minus 1 grad i luften,vandet ?? men klart minus og 4 sek/m så det var jo super ro vejr...
 Peter og undertegnet havde vores tørdragter på for første gang i saltvand...comforten er bare super,intet at klage over.
 Uden sådan helt at vide hvor meget tøj jeg skulle have under tørdragten gik det egentlig meget fint,frøs kun mine fødder på hjemturen og fingrene lidt...men det var da til at holde ud.
 Ja en lille pause på vandet skulle der til....
 Humlum havn i sigte,og vinteren har stadig fat i danmark, men vi padlede derudaf og blev enige om vi fortsatte til Oddesund tap...
 Det lignede helt blank vand men det var is,og vi mødte større isklumper kort tid senere, ja vi kan jo ikke kalde dem isbjerge men det var en stor oplevelse at padle i is..
 Is is is...... vi kunne uden de store problemer padle igennem den tynde is men længere fremme ville det blive umuligt,der var isen så tyk at der lagde sne på den og den var sikkert så tyk at den kunne bære os.
 Ja ja det er med at tage billeder når det nu er første gang man oplever is for første gang i sin kajak.
 Flere "isbjerge" ;-)
 Vi gik i land da vi ikke kunne fortsætte pga tykkere is forude.
 Vi nød en energibar og en go kop meget varm kaffe,imens kunne vi høre isen glide forbi.
Hvis du kikker godt efter kan du ane den meget tykkere is ude i vandet.
 Pause og varm kaffe,det er slet ikke så ringe efter 6 km på vandet,underligt som mad/kaffe smager bedre når man laver den ude i naturen. Den nye multifuel brænder kunne lige testes på denne tur. Trangiaen er nu min favorit, men den nye brænder er slet ikke dårlig, utrolig stabil og rimelig hurtig til at koge vand.
Så var vi "hjemme" igen, det blev til 11,3 km og vi havde en fantastisk tur og jeg er ret sikker på det ikke bliver sidste gang vi tager turen.


På videoen ser du den første is vi mødte,det var første gang jeg prøvede at padle i is,det var en fantastisk oplevelse at se kajakken skære sig igennem isen,og lyden..wov en lyd.
Turen var på 11.3 km og pga det fantastiske vejr var det en stor oplevelse, ruten kan du se på billedet.

7 kommentarer:

Peter Kjeldsen sagde ...

Feeeeeedddd tur Aksel :-) Gør vi snart igen.

Helle Nielsen sagde ...

Det ser fantastisk og fredfyldt ud. Elsker lyden af plaske, plaske sidst i videoklippet :-) Uh!!! Det store vand det trækker i mig :-)

Anonym sagde ...

Det ser ud til at være en skøn tur :-)
...men der mangler en film af jer dér hvor I testede jeres tørdragter i det kolde vand ;-)

/Thomas

Aksel Steen Christensen sagde ...

Helle..det var også en fantastisk tur..*S*
Thomas..øhhee nej det "glemte" vi--;-)

Aksel Steen Christensen sagde ...

Peter...det gør vi.. det var sq en stor oplevelse i dag med isen... og turen som helhed.

Anonym sagde ...

Det ser ud som om, du har glemt dit spray-deck. Er det rigtigt?

Aksel Steen Christensen sagde ...

Hej "Anonym"

Nej jeg har ikke glemt det,bruger det ikke så meget,og slet ikke når det er stile vejr,der får man jo ikke vand i cockpittet (bølger osv)